Atenție! Susțin consumul de logică. #LLAP

Jacque Fresco, despre oameni și așteptări

Răposatul Jacque Fresco ne învață în clipul de mai jos despre așteptări și cum ele ne fac să suferim mai mult decât faptele celor din jurul nostru. Sfaturile lui seamănă foarte mult cu învățăturile budiste despre una din cele trei “otrăvuri” care reprezintă cauzele suferinței – rāga, dorința și atașamentul de lucrurile trecătoare. Asta include așteptările ca lucrurile să meargă cum vrem noi.

9 din 10 români nu fac asta!

Ce faci atunci când o floare a crescut și-i trebuie un ghiveci nou? Presupunând că n-o arunci și-ți iei alta mai mică în loc (florile sunt și ele oameni, ucigașilor!), cel mai probabil că dai o fugă la Dedeman și iei un ghiveci mai mare. Că doar n-o să faci tu unul. Cine are timp pentru așa ceva, nu?

Dar atunci când ai poftă de ceva dulce? Dai o fugă până la magazin. Și dacă se apropie ziua unei persoane dragi? În cel mai bun caz, la fel. Sau, dacă ți-e frică să nu-i iei ceva ce n-o să-i placă, poate-i pui niște bani într-un plic și ai scăpat de grijă! Off, cât îmi displace obiceiul ăsta!

Un mic procentaj din oameni procedează diferit

Află în continuare despre ce e vorba…

Ești dependent(ă)!

Tu, eu, colegul, verișoara, vecinul. Toți suntem dependenți. Am creat o lume care ne poartă de grijă și ne oferă mai toate tipurile de confort, iar acum nu doar că nu mai știm cum am putea trăi într-un mediu diferit, dar am devenit dependenți de cel existent. Și lucrurile stau chiar mai rău de-atât.

Citește în continuare…

1kg ≠ 1kg sau cum au redefinit oamenii de știință kilogramul

“Le Grand K”

Că e de la toate cumpărăturile pe care le-am cărat la viața noastră, de la bebelușul care nu voia să adoarmă dacă nu se simțea strâns la pieptul unuia dintre părinți, sau  de la fiarele pe care le-am ridicat cu atâta spor la sală (care unde se regăsește), cu toții știm cam cât înseamnă un kilogram.

Dar “cam” nu e doar subiectiv, ci și foarte imprecis ca să fie folosit fără probleme în comerț, sau cu atât mai mult în știință. Este indiscutabil nevoie de un standard – un lucru valabil pentru toate unitățile de măsură. În cazul kilogramului, acest standard este definit de Prototipul Internațional Kilogram sau Le Grand K, un bloc cilindric de platină și iridiu ascuns într-un subsol undeva în Franța. Și pentru că e un lucru atât de prețios (nu doar datorită materialelor din care e construit, ci și datorită importanței rolului său), odată cu el au mai fost făcute niște etaloane identice (pe cât s-a putut). Dar după mai bine de o sută de ani, masa loc nu mai coincide.

Deci cât mai e un kilogram?!

Află răspunsul citind continuarea aici.

În loc de introducere

Acum mult timp, într-un Internet foarte, foarte îndepărtat…

Episodul VII

TREZIREA SOCIAL MEDIA

Era o vreme a tinereții, cu o atmosferă plină de ambiție și aproape lipsită de griji. Nu doar că piața Bitcoin nu se prăbușise încă, dar ea nici măcar nu exista. Toate sferele Internetului erau în floare, Web 2.0 era mai preaslăvit ca “internet-of-things”-ul de astăzi și antreprenorii online păreau să existe în număr mai mare decât al clienților lor. Web-ul era viitorul.

Inevitabil, m-am alăturat și eu cum am știut mulțimii din acel primitiv social media. Cum hi5 nu mă atrăgea sub nicio formă (pentru cine nu știe, hi5 era echivalentul Facebook prin 2007), încercarea mea de a mă integra în acea lume a fost reprezentată de un cont pe Twitter și un amărât de blog pe Blogger.

Vezi ce s-a întâmplat mai departe…